Bij Groepenkastcentrum zijn we gespecialiseerd in het uitbreiden van uw huidige elektrische installatie door het vakkundig aanleggen van extra groepen in uw groepenkast. Of het nu gaat om het aansluiten van een nieuwe keukenapparaat, het installeren van een laadpaal voor uw elektrische auto, of het simpelweg vergroten van de capaciteit van uw huis om overbelasting te voorkomen, het toevoegen van een extra groep is vaak de ideale oplossing. Het proces van het toevoegen van een extra groep vereist een grondige evaluatie van uw huidige elektrische systeem en een nauwkeurige uitvoering om te garanderen dat uw groepenkast niet alleen voldoet aan de huidige elektrische normen, maar ook optimaal presteert. 

Meer dan 300+ groepenkasten vervangen
Meer dan 10 jaar ervaring
Vakbekwame en opgeleide elektriciens

NEEM CONTACT OP

Wanneer moet ik een extra groep in mijn groepenkast hebben?

De noodzaak voor een extra groep in uw meterkast hangt af van verschillende factoren, waarvan de voornaamste de totale elektrische belasting van uw woning is. Wanneer u nieuwe apparaten aanschaft die aanzienlijk meer stroom verbruiken, zoals een inductiekookplaat, een elektrische oven, of een airconditioningsysteem, kan uw huidige groepenkast deze toegenomen belasting mogelijk niet aan. Dit is een duidelijk teken dat het tijd is om een extra groep toe te voegen. Zonder deze toevoeging loopt u het risico op overbelasting van uw huidige systeem, wat kan leiden tot stroomuitval en in ernstige gevallen zelfs tot elektrische branden.

Een andere situatie waarin een extra groep noodzakelijk kan zijn, is bij het renoveren of uitbreiden van uw woning. Als u bijvoorbeeld een uitbouw toevoegt of uw zolder omtovert tot een extra kamer, zult u waarschijnlijk extra stopcontacten en lichtpunten installeren. Deze uitbreidingen vergroten de vraag naar elektriciteit in uw huis, waardoor de installatie van een of meer extra groepen essentieel wordt om een veilige en efficiënte verdeling van elektriciteit te waarborgen.

Ten slotte is het belangrijk om te overwegen om een extra groep toe te voegen als voorbereiding op de toekomst, vooral gezien de trend naar meer elektrische en energie-intensieve huishoudelijke apparaten. Met de toenemende populariteit van elektrische voertuigen kan bijvoorbeeld het installeren van een laadstation thuis vereisen dat u een aparte groep toevoegt specifiek voor dit doel. Door proactief te zijn in het beheren van uw elektrische systeem, kunt u zichzelf beschermen tegen onverwachte problemen en ervoor zorgen dat uw huis klaar is voor moderne technologieën en apparaten.

Wat voor verschillende groepen zijn er in de groepenkast?

In een groepenkast vormen de installatieautomaten, ook wel bekend als groepen, de basis. Deze automaten zijn verantwoordelijk voor het verdelen van de elektriciteit naar verschillende circuits in uw huis. Ze beschermen elk circuit tegen overbelasting door de stroomtoevoer automatisch te onderbreken wanneer de belasting te hoog wordt. Dit voorkomt schade aan uw elektrische systeem en reduceert het risico op gevaarlijke situaties zoals brand of elektrische schokken.

Vervolgens spelen aardlekschakelaars een cruciale rol in de beveiliging van uw elektrische installatie. Deze schakelaars bewaken continu de stroom die door de circuits vloeit en detecteren lekstromen, die kunnen optreden als elektriciteit onbedoeld een weg naar de aarde vindt, bijvoorbeeld door een defect in een apparaat of beschadigde isolatie. Bij het detecteren van zo’n lekstroom schakelt de aardlekschakelaar onmiddellijk de stroom uit, waarmee het de veiligheid verhoogt door het risico op elektrische schokken en brand te minimaliseren.

Daarnaast zijn er de aardlekautomaten, die de functionaliteiten van zowel een installatieautomaat als een aardlekschakelaar combineren. Ze bieden dus dubbele bescherming: tegen overbelasting (zoals een installatieautomaat) en tegen lekstromen (zoals een aardlekschakelaar). Ten slotte zijn er speciale groepen voor bepaalde apparaten die een hoger vermogen vereisen, zoals fornuisgroepen of kookgroepen, vaak gekoppeld aan een Perilex-aansluiting voor bijvoorbeeld elektrische kookplaten. Deze speciale groepen zijn ontworpen om de hogere elektrische belasting van deze apparaten veilig te kunnen hanteren, en garanderen dat uw elektrische systeem zowel veilig als efficiënt functioneert.

Vraag offerte aan!

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Uw telefoonnummer

  Uw verzoek

  Foto van uw huidige groepenkast (optioneel)


  Advies of hulp bij werkzaamheden in of vervanging van uw groepenkast?

  Neem contact met ons op via verschillende contactmogelijkheden. Onze adviseurs staan klaar om vrijblijvend met u mee te denken.

  Contact