Een verouderde of niet meer functionerende groepenkast kan een serieus risico vormen voor uw veiligheid en comfort. Het vervangen van uw groepenkast is dan ook een belangrijke stap naar een veiliger en efficiënter gebruik van elektriciteit in uw huis of bedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in het vervangen van groepenkasten voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Ons doel is om u te voorzien van een veilige, efficiënte, en toekomstbestendige elektrische installatie.

Meer dan 300+ groepenkasten vervangen
Meer dan 10 jaar ervaring
Vakbekwame en opgeleide elektriciens

NEEM CONTACT OP

Wat is een groepenkast?

Een groepenkast, vaak ook bekend als meterkast of zekeringkast, is het hart van de elektrische installatie in uw woning of bedrijfspand. Bij Groepenkastcentrum begrijpen we het belang van een goed functionerende groepenkast en willen we u graag informeren over de rol en het belang van deze essentiële component.

De groepenkast verdeelt de binnenkomende elektriciteit over verschillende groepen. Elke groep is verantwoordelijk voor een deel van uw huis, zoals de keuken, woonkamer of badkamer. Dit zorgt voor een efficiënte en veilige verdeling van elektriciteit en voorkomt overbelasting.

In de groepenkast bevinden zich ook belangrijke veiligheidsvoorzieningen, zoals de aardlekschakelaar en de hoofdschakelaar. Deze onderdelen zijn essentieel om u te beschermen tegen elektrische schokken en brandgevaar door kortsluiting of overbelasting.

Moderne groepenkasten zijn uitgerust om te voldoen aan de huidige elektrische behoeften van een huishouden of bedrijf. Ze bieden ruimte voor uitbreiding, zoals voor het aansluiten van zonnepanelen of laadpalen voor elektrische auto’s.

Waarom en wanneer moet ik mijn groepenkast vervangen?

Het is belangrijk om te weten wanneer en waarom een groepenkast vervangen moet worden om de veiligheid en efficiëntie van uw elektrische systeem te waarborgen.

Waarom vervangen?

 1. Veiligheid: Oudere groepenkasten voldoen vaak niet meer aan de huidige veiligheidsnormen. Ze kunnen risico’s met zich meebrengen zoals kortsluiting en overbelasting, wat kan leiden tot brandgevaar of elektrische schokken.
 2. Capaciteit: Met de toename van elektrische apparaten in moderne huishoudens kan uw oude groepenkast ondergedimensioneerd zijn, wat resulteert in frequente stroomuitval en overbelasting.
 3. Technologische Ontwikkelingen: Moderne groepenkasten zijn uitgerust om te voldoen aan de nieuwste technologieën, zoals zonnepanelen, elektrische auto’s en slimme huistechnologie.

Wanneer vervangen?

 1. Leeftijd: Als uw groepenkast ouder is dan 20 jaar, is het sterk aan te raden deze te laten beoordelen en indien nodig te vervangen.
 2. Bij Renovatie: Het is een goed moment om uw groepenkast te vervangen tijdens grote renovaties of uitbreidingen van uw woning.
 3. Na stroomstoringen: Frequente stroomstoringen kunnen een teken zijn dat uw groepenkast niet meer voldoet aan de huidige eisen.
 4. Bij uitbreiding van elektrische installatie: Als u nieuwe apparaten installeert die meer vermogen vereisen, zoals een inductiekookplaat of een laadpaal voor een elektrische auto.

Vraag offerte aan!

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Uw telefoonnummer

  Uw verzoek

  Foto van uw huidige groepenkast (optioneel)


  Advies of hulp bij werkzaamheden in of vervanging van uw groepenkast?

  Neem contact met ons op via verschillende contactmogelijkheden. Onze adviseurs staan klaar om vrijblijvend met u mee te denken.

  Contact